Blogi
Työlupa - oleskelulupa - työntekijän oleskelulupa

Työlupa-asiat ovat olleet viime aikoina julkisuudessakin esillä pitkien käsittelyaikojen vuoksi. Työlupa-asioissa TE-toimisto tekee työluvan hakijalle osapäätöksen ja Maahanmuuttovirasto eli Migri varsinaisen päätöksen työluvan myöntämisestä. Olemme toimistossamme tarttuneet tuumasta toimeen ja lähteneet tehostamaan työlupien käsittelyä...

Maahanmuuttovirasto palkkaa tulevien kuukausien aikana merkittävän määrän osaajia maahanmuuton asiantuntijatehtäviin. Arviolta puolet eli noin 240 viraston määräaikaisista tehtävistä vakinaistetaan. Uusia työntekijöitä on haussa esimerkiksi oleskelupien käsittelyyn maahanmuuttoyksikköön ja turvapaikkayksikköön.

Hallitus on selvityttänyt työnteon perusteella myönnettävien oleskelulupien käsittelyn pullonkauloja. Maahanmuuton ministerityöryhmä käsitteli raporttia kokouksessaan 21.9.2018. Esiselvityksen tekijät suosittelevat parantamaan viranomaisten välistä yhteistyötä sekä kehittämään sähköistä asiointia ja asiakaspalvelua.

Rinteen mukaan Suomi tarvitsee lisää työvoimaa myös ulkomailta. Työvoiman tuloa ja saantia pitää kuitenkin joustavoittaa byrokratian purulla, ei saatavuusharkinnan poistolla.

Sisäministeri Kai Mykkänen vaati Ylen A-studiossa pikaista parannusta tilanteeseen. Hän haluaa, että hakemukset pystytään ratkaisemaan lain mukaisesti neljässä kuukaudessa syksystä lähtien. Ensi vuonna pitäisi päästä jo kahteen kuukauteen.

Tällä hetkellä työlupien käsittely kestää liian pitkään. Työvoiman tarve saattaa ehtiä muuttua jo ennen kuin työntekijä voi aloittaa työskentelyn uudessa yrityksessä, hän sanoo.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta se toimisi paremmin. Lisää tietoa voi lukea Viestintäviraston sivulta.

Vastuuvapauslauseke & Tietosuojakäytäntö